Revamping naaldviltlijn

Voor Balta, een Belgische textielgroep die uitgegroeid is tot één van de wereldleiders in vloerbekleding, heeft ATS Groep een volledige revamping gedaan van de naalviltlijn.

Balta produceert zowel geweven als getufte tapijten en industriële naaldvilt (zgn. nonwoven producten). Deze nonwovens voor industriële toepassingen worden onder merknaam Captiqs in de vestiging van Oudenaarde gemaakt. De lijn die vernieuwd werd, betreft een lijn waar naaldvilt of nonwoven producten geproduceerd worden. Deze nonwoven producten bestaan uit een uit vezels opgebouwd vlies dat nadien wordt afgewerkt met een latexlaag aan de onderzijde. Een nonwoven productielijn bestaat uit verschillende deelmachines, achter elkaar geplaatst, die elk een deel uitvoeren. In de vernieuwde lijn gaat het om een invoertoren voor de vezels (startproduct) met vezelmixer, twee kaardmachines, twee vliesaflegmachines en drie vernaaldingsmachines die het product densiteit en sterkte geven vooraleer het gewikkeld wordt op rol.

Eén verantwoordelijke voor de ganse ombouw.

Omdat de vraag vanuit de auto-industrie naar naaldvilt producten steeg, wou men twee lijnen voor grotere naaldvilt diktes ter beschikking hebben. Omdat van één van de naaldvilt productielijnen, geïnstalleerd in 1995, de wisselstukken van haar sturing en aandrijvingen moeilijker te krijgen en duurder werden en om op lange termijn een betrouwbare tweede productielijn te kunnen garanderen, werd in 2011 beslist om deze machinesturing, inclusief aandrijvingen en operatorinterface, te revampen.
Balta verduidelijkt: “De lijn bestaat uit machines van verschillende leveranciers die functioneren onder één mastersturing.  Aan deze machineleveranciers werden in eerste instantie offertes gevraagd voor deze upgraden. Niemand van deze bedrijven wou de ganse verantwoordelijkheid voor de upgrading op zich nemen. Omdat een dergelijk moderniseringsproject met verschillende partijen zou kunnen eindigen in een partijtje ‘zwarte piet doorgeven’, werd geopteerd om te gaan zoeken naar één verantwoordelijke voor het ganse ombouwproject. In de  zomer van 2013 de opdracht gegeven aan ATS Groep om de job te klaren.

Technisch concept:

  • PLC kaardes: S7-300 PLC, vervangen van drives door Siemens Sinamics S120. 
  • PLC vernaaldingsmachines: S7-400 PLC, vervangen van drives door Siemens Sinamics S120.
  • Vliesleggers: Siemens Simotion motioncontroller in combinatie met Sinamics S120 driveconfiguratie. Gezien de legger heel dynamisch en accuraat moet zijn hebben we hier ook de servomotoren vervangen.
  • Bediening: De oude bedienconsoles op basis van Coros zijn vervangen door 3 “WinCC flexible stations” met Touch bediening.
  • Ombouwtijd: 3 dagen elektrische werken en 10 dagen I/O check-out en opstart. Na veertien dagen was de lijn terug in productie. En ze leverde vanaf dag één minimaal dezelfde kwaliteit als voor de ombouw

 

Resultaten en productverbetering:

De klant was vragende partij om hun producteigenschappen te verbeteren via een automatische productanalyse en dit met behulp van een scanner (densiteitmeting) van de firma Serel. Alle meetgegevens van de scanner worden doorgestuurd naar het S7 platform om zo automatisch de nodige regeltechnische aanpassingen te doen waardoor het eindproduct een veel betere gewichtsspreiding heeft.

 

Sector: